Als u kiest voor veiligheid, betrouwbaarheid en comfort, zal u het elke garagehouder horen zeggen: vind de juiste achterdemper met bosalnummer. Als u vanwege schade of vervanging een verkeerd of bijna overeenkomstig onderdeel op uw uitlaat wil plaatsen, kan dit verschillende consequenties hebben waarop u niet zit te wachten. Oftewel: de juiste achterdemper bestellen kunt u met het bosalnummer. U kunt dan weer jarenlang veilig en ongestoord de weg op.

Wie te maken heeft met bijvoorbeeld een doorgeroeste achterdemper of een nieuw tuning wil door middel van een mooier geluid of een dubbele uitlaat, moet beginnen met het achterhalen van het juiste bosalnummer. Deze zescijferige code is een alom gerespecteerd referentienummer. Net als een OE-nummer of een VIN-nummer weet u aan de hand van dit soort codes bij bepaalde onderdelen van de auto precies wat de juiste match vormt met uw merk en type, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Juiste achterdemper vinden wordt makkelijk door bosalnummer

Een bosalnummer treft u op uitlaatonderdelen zoals de katalysator, het spruitstuk en zoals gezegd de achterdemper. Behalve het bosalnummer zijn er ook gegevens over auto-onderdelen te achterhalen door het online invoeren van uw kenteken of in de identificatiecode van een kentekenbewijs.

Het van oorsprong Vlaamse familiebedrijf Bosal is een toonaangevend merk dat bekend is van onder andere trekhaken, fietsdragers, dakdragers, katalysatoren en uitlaten. Ondanks de hoge kwaliteit katalysatoren en uitlaten werd het marktaandeel van Bosal steeds kleiner. Toch zweert de sector nog steeds bij het unieke door Bosal ingevoerde nummersysteem. Dit geeft de automobilist en garagehouder overzicht in het onoverzichtelijke woud van opties op de markt van onderdelen van uitlaten zoals achterdempers.

Om het juiste bosalnummer voor een achterdemper te vinden zijn er lijsten op internet, gerangschikt naar automerk en type. Daarnaast hebben professionals vaak de laatste editie van bosalboeken, vol met cijferreeksen. Uit het bosalnummer kunt u ook de fabriek van herkomst te herleiden.