Optimalisatie van uw website is belangrijk voor de omzet en conversie. Met een goede website optimalisatie krijgt u stap voor stap een hogere ranking in zoekmachines op belangrijke zoekwoorden waarop u gevonden wil worden. Websites die goed ranken krijgen maand na maand meer bezoekers, en dat is natuurlijk wat u wil. Hoewel wij elke serieuze ondernemer aanraden een goed internetbureau voor website optimalisatie in te schakelen, noemen we hier vier optimalisatietips voor uw bedrijf.

Vier goede tips om uw site te optimaliseren

  1. Plaats SEO-teksten op uw website met een goede zoekwoordcombinatie waarop u graag gevonden wordt. Gebruik de zoekterm in de juiste frequentie, bijvoorbeeld zes maal op een tekstlengte van één A4, en plaats dan minstens drie zoekwoordgerichte tussenkoppen.
  2. Werk met video’s en foto’s die echt wat toevoegen. Zorg voor eigen content van hoge kwaliteit en geef dat een goede alt-tag voor een optimale ranking. Let erop dat met dit soort content uw webpagina’s niet langzamer gaan laden.
  3. Plaats op elke pagina social media knoppen en moedig mensen aan om uw content te delen op hun social media, zodat een webpagina sneller wordt geïndexeerd nadat mensen via bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn worden verwezen naar uw site. Kies de netwerken waarop uw doelgroep actief is en gebruik blogs meerdere malen op uiteenlopende dagen en tijdstippen om bij elke potentiële klant op de radar te komen. Creëer daarnaast voor uw bedrijf een eenvoudige Google Plus-pagina, dat waardeert deze zoekmachine extra in de zoekresultaten.

Belangrijk voor optimalisatie van uw site is dat deze ‘responsive’ is, oftewel aangepast op het gebruik met alle schermen. Google plaatst responsive WordPress websites veel hoger in zoekresultaten dan ‘ouderwetse’ websites. Het aantal zoekopdrachten via smartphones en tablets is immers snel toegenomen. Gebruik daarom geen software die ongebruikelijk is op dit soort apparaten, zoals Flash. Zorg ook dat de tekst leesbaar is zonder in te zoomen en dat linkjes ver genoeg uit elkaar staan als er met een vinger moet worden geklikt.