Er zijn veel verschillende manieren om uw tuin aan het zicht te onttrekken van uw buren of de openbare wegen. Op deze pagina vindt u verschillende tips en voorbeelden van het maken van een tuinafscheiding. Er bestaan vele verschillende materialen, typen, soorten en constructies waarmee u dit doel kunt bereiken. Een paar tips voor het maken van een tuinafscheiding bent u ongetwijfeld al wel bekend mee, maar ook in dit geval kan het handig zijn om het geheel toch aandachtig door te lezen.

De tips die wij geven voor het maken van een tuinafscheiding gaan ervan uit dat u niet reeds begonnen bent met de aanleg. Er zijn namelijk een x aantal zaken die u zou moeten weten alvorens u begint.

Denk er bijvoorbeeld goed over na wat u precies wil met uw tuinafscheiding. Misschien wilt u iets dat er mooi uitziet vanuit de tuin, maar vergeet daarbij niet dat de materiaalkeuze ook erg belangrijk is. Als u geen tuinmens bent, heeft het weinig zin om voor een materiaalsoort te kiezen waar u veel onderhoud op moet uitvoeren. De volgende tips voor het maken van een tuinafscheiding zijn bedoeld voor de uiteindelijke materiaalkeuze.

Zoals al eerder genoemd is het onderhoud een grote factor. Als u weinig tijd heeft of niet bereid bent veel energie in de tuinafscheiding te stoppen, is het maken van een onderhoudsarme variant een van de eerste tips. U kunt uiteraard het onderhoud uitbesteden, maar houdt er dan wel rekening mee dat dit relatief duur kan uitvallen.

SchuttingVan de laatste 2 tips voor het maken van uw tuinafscheiding is de eerste het vraagstuk van sterkte en draagkracht. Als je kinderen hebt die graag tegen van alles op klimmen, is het verstandig om voor een schutting te kiezen die niet doorbuigt. Ook bij grotere huisdieren, en voor het plaatsen van klimplanten is het verstandig om voor een versterkte afscheiding te kiezen.

De laatste van de tips voor het maken van een tuinafscheiding is de hoogte. Hoeveel privacy je zoekt, of hoeveel planten of struiken er naast de aan te leggen afscheiding staan is natuurlijk van invloed op de hoogte van de schutting.

Schutting Enschede laten plaatsen