Vaak wordt men zich pas bij het afronden van de thesis bewust van de mogelijkheden die er zijn bij het drukken van het proefschrift. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden tussen een 90 grams proefschrift printen of een proefschrift op een zwaardere papiersoort. Er zijn veel factoren die invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van het proefschrift. En op veel van die factoren kun je zelf invloed uitoefenen.

Een van de keuzes die je moet maken is zoals gezegd de papiersoort. De meest gebruikte papiersoorten zijn op voorraad. Er wordt meestal gekozen voor een 100 of 90 grams proefschrift printen. Een zwaarder papiersoort, zoals 100 grams papier, heeft als voordeel dat het minder doorschijnend dan een 90 grams papiersoort. Naast dat 100 grams papier minder doorschijnend is, voelt het papier dikker en steviger aan. Het geeft een luxueus gevoel.

ProefschriftenIndien er gekozen wordt voor een 90 grams proefschrift printen ligt nog niet direct alles al vast. Er blijven nog voldoende keuzes over. Zelfs de papiersoort is nog niet volledig bepaald. Een 90 grams proefschrift printen kan op bijvoorbeeld houtvrij offset papier of op Biotop. De eerste soort is witter van kleur dan de tweede. De keuze van de papiersoort en de witheid ervan heeft natuurlijk wel invloed op hoe de tekst en de eventuele afbeeldingen ogen. Kleuren kunnen een net iets andere tint hebben door de kleur van het papier. Nadat de keuze is gevallen op een 90 grams proefschrift printen en ook de papiersoort is bepaald, kan er ook nog gekozen worden voor het drukproces. De druktechnieken premium print, premium plus print en de offset kan gebruikt worden voor een 90 grams proefschrift printen.

Zoals gezegd zijn er veel keuzes die gemaakt moeten worden bij een 90 grams proefschrift printen en de keuzes die je maakt, bepalen hoe je thesis er uiteindelijk uitziet.

Proefschrift drukken via internet